Dé badkamertrends van 2022Dé badkamertrends van 2022
12 sep. 2022·
Leestijd:

Het is je vast wel opgevallen dat badkamers met de jaren meer hip en trendy worden. Waar het voorheen vooral een praktische ruimte was om te douchen, badderen of om je tanden te poetsen, wil het oog tegenwoordig ook wat. Badkamers worden geïnspireerd op luxe, hotels en wellness. Heb je deze zomer eindelijk tijd om de badkamer aan te pakken en wil je bij de inrichting hiervan ook iets meer de trends gaan volgen? Wij zetten in deze blog alle badkamertrends van 2022 voor je op een rij!

Natuurlijk organisch

Rechte lijnen zijn écht 2021. Laat de natuur zijn gang gaan, ook in de badkamer. Denk aan ovalen wastafels en ronde spiegels in plaats van alles strak en recht.

Wij houden van hout

Haal wederom de natuur in huis. Hout, hout, hout! Het geeft een warme en natuurlijke sfeer, je komt door deze sfeer ook nog eens heerlijk tot rust. Bij deze trend wordt veel gekeken naar duurzaamheid. Hout is namelijk perfect te hergebruiken en gaat ook nog eens super lang mee! Ook is hout vaak uit zichzelf al beschermd tegen vocht en schimmels. Win-win.

Badkamertrends 1

Marmer mag niet missen

Met marmer ben je altijd uniek. Het is namelijk een natuursteen, de print is daarom nergens precies hetzelfde. Je kunt marmer ook nog eens in allerlei verschillende kleuren, vormen en patronen krijgen. Voor ieder wat wils dus! Het geeft een chique en stijlvolle look. Je bent helemaal binnen als je de marmer trend combineert met bovengenoemde houttrend.

Opfleuren met kleur

Een volledig witte badkamer is al een lange tijd niet meer hip. Mocht dit jouw voorkeur nog steeds hebben, natuurlijk altijd blijven doen! Ben je trendgevoelig, doe het dan niet… Maar speel met kleur! Van tegels tot aan kastjes, sommige gaan zelfs voor een groen toilet. Niets is te gek!

Badkamertrends 2

Lekker luxe

Anno 2022 willen we het wellness gevoel naar voren halen in de badkamer. Een maskertje opdoen, urenlang in bad liggen of onder een stomende douche staan… Mensen kiezen ook steeds vaker voor een regendouche of een bubbelbad. Leuke tip voor relaxen in het bad: koop een houten plank om over je bad heen te leggen; hier kan je een kop thee opzetten, je boek of tijdschrift neerleggen of zelfs een snack en een goed glas wijn!

Groen moet je doen

Heb jij al planten in je badkamer staan? Dat is namelijk helemaal hip. We hebben nog nooit zoveel planten in badkamers zien staan als in 2022. Maar we snappen deze trend helemaal, het creëert een natuurlijke sfeer en straalt rust uit.

Duurzaam denken

Duurzaamheid wint populariteit, ook in de badkamer. Kies voor waterbesparende douchekoppen en kranen, lampen met bewegingssensoren of zelfs kranen met een sensor. Ga mee met de tijd en kies voor een duurzame badkamer.

Klein maar fijn

Met de prijzige huizenmarkt is het logisch dat mensen tegenwoordig kleiner gaan wonen. Bij kleiner wonen hoort vaak ook een kleinere badkamer. Gelukkig heeft dit geen invloed op alle bovengenoemde trends. Deze zijn in elke ruimte toepasbaar!

Andere interessante nieuwsartikelen

Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

18 apr. 2024 Meer lezen

Bezoekadres:
Varwijk & Sibma
Weibuorren 108
9247 BD Ureterp

Back to top

Ook verkopen als een VIP?

Bekijk ons premium pakket!

VIP verkopen