Hypotheekadvies op maat bij Varwijk & Sibma

Hypotheekadvies voor jou

Persoonlijk
Wij bieden jou de best passende hypotheek. Bij ons zijn er geen kleine lettertjes. Jij kunt straks zorgeloos wonen in jouw droomhuis mét financiële rust. Wij geven je een persoonlijk advies, hoe je situatie ook is.
Onafhankelijk
Ons advies is 100% onafhankelijk. Wij zijn niet gebonden aan bepaalde hypotheekverstrekkers. Kies je voor een bepaalde geldverstrekker op basis van jouw wensen en eisen, is deze keuze volledig aan jou. e
Deskundig
Onze hypotheekadviseurs hebben jarenlange ervaring in het vak en houden hun kennis op peil met opleidingen en trainingen. Altijd op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen vinden wij heel normaal!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Hypotheekadvies van een tussenpersoon

Varwijk & Sibma begrijpt dat een hypotheek afsluiten niet iets is wat je dagelijks doet. Je wilt graag een leidraad in de wirwar van voorwaarden, rentes en geldverstrekkers. Als onafhankelijk tussenpersoon kunnen wij je helpen om een juiste keuze te maken uit de diverse aanbiedingen.

Om inzicht te krijgen in onze manier van werken nodigen wij je uit om onze vergelijkingskaarten door te nemen. Uiteraard nemen wij een en ander ook graag, geheel vrijblijvend, persoonlijk met je door.

Vergelijkingskaart Hypotheek

Vergelijkingskaart Vermogen opbouwen

Vergelijkingskaart Risico's afdekken

Klantverhalen

10 Anoniem Voltawerk 47 08 jun. 2023

Enorm fijn contact, de makelaar is zeer deskundig, goed te bereiken en communiceert duidelijk, Van A tot Z goed geholpen!

9.8 Anoniem Utein 36 21 dec. 2022

Makelaar Varwijk, Sibma en Halbersma hebben ons goed geadviseerd zowel bij de verkoop van onze woning als op persoonlijk finacieel gebied. De aankoop van ons nieuw appartement werden we goed begeleid...

9.0 Dhr. Haaije de Jong De Bodding 1 14 jan. 2021

Goede hypotheek geregeld. Goede uitleg erover. Alles werd netjes geregeld! Er word goed uitgezocht welke hypotheek bij ons past!

Wat is jouw situatie?

Volgende huis kopen

Beschik je al over een mooi koophuis, maar ben je nu in een fase aangekomen waarbij je een volgende woning wilt gaan kopen? Een nieuwe start roept financiële vragen op. Of je nu groter of kleiner gaat wonen, wij helpen je graag op weg met onafhankelijk advies.

Verbouwen

Woon je al op je droomplek? Wat fijn! Droom je ervan om de ruimte uit te breiden, denk je na over een aanbouw of verbouwing? Dan kun je daar je hypotheek voor gaan verhogen. Wij leggen je graag uit hoe dit werkt.

Welke hypotheekvorm past bij mij?

Benieuwd welke hypotheekvormen er allemaal zijn? Wij hebben ze kort voor je op een rijtje gezet. Welke hypotheekvorm het beste is voor jouw situatie, wordt uitgebreid besproken tijdens een gratis kennismakingsgesprek. Ook een antwoord op al je andere vragen omtrent hypotheken beantwoorden we graag in een persoonlijk gesprek, maar je mag ze ook altijd alvast via de mail of telefonisch stellen!

Hypotheekvormen

Bij deze hypotheekvorm los je iedere maand een deel van de lening af. Dit is echter geen vast bedrag. Aan het begin van de looptijd los je weinig af en betaal je veel rente; aan het eind van de looptijd los je meer af en betaal je minder rente. Gedurende de looptijd van de lening wordt jaarlijks hetzelfde bedrag betaald voor rente en aflossing samen. Zeker de eerste tien jaar is dat minder dan bij de lineaire hypotheek. Jonge starters op de woningmarkt hebben veel voordeel bij deze hypotheekvorm, omdat bij aanvang de netto-maandlasten relatief laag zijn. De netto-lasten worden in de loop van de tijd hoger.

Bij de lineaire hypotheek los je iedere maand een vast deel van de lening af. De rente wordt steeds berekend over het nog niet afgeloste deel van de hypotheek en daalt dus. In de beginperiode zijn de hypotheeklasten het hoogst, jaarlijks worden de lasten lager. Over de gehele looptijd bezien, is deze hypotheekvorm de voordeligste. Je kunt voor deze hypotheekvorm kiezen wanneer je in korte tijd vermogen wilt opbouwen of een inkomensdaling verwacht.

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je maandelijks alleen rente over de hypotheeklening. Je bouwt met de hypotheek geen vermogen op waarmee je de hypotheekschuld kunt aflossen. Los je tussentijds niet uit eigen initiatief af, dan blijft de schuld tijdens de looptijd hetzelfde. Bij verkoop van het huis, of uiterlijk aan het einde van de looptijd, moet je in principe de hele lening terugbetalen. Een aflossingsvrije hypotheek loopt meestal 30 jaar, net als veel andere hypotheken.

Deze hypotheek bestaat uit twee onderdelen; een losse levensverzekering en een aflossingsvrije lening. Er wordt een levensverzekering afgesloten die dekking geeft voor het risico van overlijden en een kapitaal uitkeert bij in leven zijn op een vooraf bepaalde einddatum. Op de einddatum kan met de kapitaaluitkering (plus de extra winstuitkering) de lening in een keer afgelost worden. Omdat er gedurende de gehele looptijd niet wordt afgelost, is het rentebestanddeel van deze hypotheek constant.
Aangezien renten op schulden aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting kan deze vorm van lenen de voorkeur hebben vanwege de maximale renteaftrek.

Een bankspaarhypotheek is een combinatie van een lening en een geblokkeerde spaarrekening (de Spaarrekening Eigen Woning) of beleggingsrekening (Beleggingsrecht Eigen Woning). Op deze geblokkeerde rekening bouw je vermogen op door periodiek geld te storten. Het rendement op het spaargeld of de beleggingen wordt - onder voorwaarden - gunstig behandeld. Gedurende de looptijd wordt de lening niet afgelost, waardoor je optimaal gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden. Aan het einde van de looptijd los je in een keer je bankspaarhypotheek af met het op de spaar- of beleggingsrekening opgebouwde vermogen.

Bij de beleggingshypotheek is het belastingvoordeel maximaal. De beleggingshypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije lening en beleggen. Door middel van een maandelijkse inleg op een beleggingsrekening groeit jouw vermogen naar het uiteindelijke hypotheekbedrag, waarbij de einduitkering niet gegarandeerd is. Dit bedrag wordt gebruikt om op de einddatum de hypotheek af te lossen. De rente voor het deel van de lening dat gebruikt wordt voor de aankoop van de effecten (de inleg op de beleggingsrekening) kan niet worden aangemerkt als aftrekbare kosten. Deze vorm kenmerkt zich door grote vrijheid. De waarde van aandelen kan fluctueren, waardoor er géén garantie gegeven kan worden dat de beleggingsrekening op de einddatum daadwerkelijk het benodigde bedrag zal opbrengen. Anderzijds bestaat de kans dat de uiteindelijke uitkering hoger is dan het hypotheekbedrag.

Op de lening wordt gedurende de looptijd niets afgelost. Met de opbrengst van de spaarverzekering wordt de lening afgelost bij in leven zijn op de einddatum of bij eerder overlijden. Het bijzondere van de spaarhypotheek is, dat over de betaalde spaarpremies (de aflossing) een rente vergoed wordt die gelijk is aan de berekende hypotheekrente. Telkens als de hypotheekrente wordt aangepast zal de te betalen spaarpremie zodanig worden herzien dat de lening op de einddatum precies is afgelost. Door koppeling van de hypotheekrente aan de spaarpremie zal de premie bij een hoge rentestand dalen en bij een lage rente stijgen. Deze hypotheekvorm geeft, naast de maximale renteaftrek voor de inkomstenbelasting, zekerheid over de einduitkering. Bijkomend voordeel is, dat de maandlasten minder afhankelijk zijn van renteschommelingen.

Logo Erkend Financieel Adviseur

Erkend Financieel Adviseur

De hypotheekadviseurs van Varwijk & Sibma houden hun kennis permanent op peil. Door dit te doen mogen ze zich ook Erkend Financieel Adviseur noemen. Door zaken te doen met een Erkend Financieel Adviseur weet je dat de kennis van jouw adviseur permanent op peil blijft. Dit is een extra opleiding voor permanente educatie. Elke drie jaar wordt de kennis van onze adviseurs getoetst om te voldoen aan de Wet Financieel Toezicht.

Ik wil meer weten

Overweeg jij je hypotheek over te sluiten of wil je meer informatie over onze dienstverlening? Klik dan op een van de volgende onderwerpen.

Heb je hypotheekadvies nodig?

Eise helpt je graag bij het vinden van een passende hypotheek

Neem contact met ons op. Wij bellen je vervolgens binnen één werkdag terug om een afspraak in te plannen. Wil je direct contact met ons? Neem gerust telefonisch contact met ons op.


Vrijblijvend adviesgesprek

Onze andere diensten

Als je jouw huis gaat verkopen wil je dat doen met iemand waar je op kunt bouwen en vertrouwen. Logisch. Met Varwijk & Sibma verkoop je je huis met een goed en ontspannen gevoel.

Meer lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe woning en kun je wel wat hulp gebruiken? Schakel één van de makelaars van Varwijk & Sibma in. Met een aankoopmakelaar sta je sterker. Daarbij ontzorgen we jou van A tot Z, wel zo fijn.

Meer lezen

Het taxeren van een woning kan diverse aanleidingen hebben. Eén van de meest voorkomende redenen is het regelen van de financiering van je nieuwe huis, oftewel het afsluiten van een hypotheek.

Meer lezen

Bezoekadres:
Varwijk & Sibma
Weibuorren 108
9247 BD Ureterp

Back to top

Ook verkopen als een VIP?

Bekijk ons premium pakket!

VIP verkopen