Je woning laten taxeren door Varwijk & Sibma


Bij Varwijk & Sibma regelen we gevalideerde taxatierapporten voor woningaankopen en hypotheekwijzigingen. Onze ervaren taxateurs kennen de lokale omstandigheden goed en bepalen zo nauwkeurig de waarde van jouw woning.

Huis taxeren Ureterp en omgeving

Alles onder één dak
Bij ons kun je niet alleen terecht voor taxaties, maar ook voor verkopen, aankopen en deskundig advies.
Ervaren taxateurs
Onze ervaren taxateurs zijn goed bekend met de buurt, waardoor ze nauwkeurig de waarde van jouw woning kunnen inschatten.
Gevalideerde taxatierapporten
Onze gevalideerde taxatierapporten voldoen aan de eisen van onafhankelijke instituten zoals het NWWI.

Plan een afspraak

Taxatie van je huis nodig?

Onze vakkundige taxateurs zorgen ervoor dat je snel een gevalideerd taxatierapport ontvangt voor jouw woning. Dit rapport wordt door alle banken geaccepteerd en voldoet aan de eisen van onafhankelijke instituten zoals het NWWI. Een gevalideerd rapport is essentieel bij de aanvraag van een NHG-hypotheek.

"Een taxatie kan worden uitgevoerd om erachter te komen wat de waarde is van een woning, om daarmee de vraagprijs vast te stellen, maar ook wanneer je een grondige verbouwing hebt gedaan en een taxatie nodig is om opnieuw de waarde te bepalen. Wist je dat je in sommige gevallen rentekorting kan krijgen op je huidige hypotheek? Dit kan je vaak al een paar tiende procent aan hypotheekrente per maand schelen. Ga eens met ons in gesprek om te kijken hoe jij ervoor staat." - Halbe Boersma, taxateur.

Zo ervaren klanten onze dienstverlening

7.8 Dhr. Jurjen Marinus Lytse Dobbe 10 12 mrt. 2024

alles correct afgehandeld,wel aantebevelen bij familie en kennisen. nemen voldoende tijd voor je om alles goed door te nemen.

8.8 Anoniem De Telle 10 28 nov. 2023

Alles perfect georganiseerd! Gemoedelijke sfeer en goed meegedacht met onze eisen en wensen. Varwijk en Sibma zal een eventueel volgende keer weer mijn partner zijn.

8.0 Anoniem Tjalling Harkeswei 16 01 sep. 2023

Prima begeleiding geweest en huis prima verkocht tot onze voldoening. Korte directe lijn en duidelijk.

8.8 Anoniem Weibuorren 89 30 aug. 2023

Persoonlijke benadering en professionele afhandeling. Goede begeleiding. Meedenkend in onze specifieke situatie.

10 Anoniem Selmien West 17 29 aug. 2023

Fijne makelaar, goed in het contact en als er hulp nodig is wil hij altijd wel helpen. Ik word goed op de hoogte gehouden van alle huizen die in de verkoop komen.

9.5 Mevr. Hendriks Djippegatspaed 2 14 aug. 2023

Zeer positief contact, goed overleg werd goed naar ons geluisterd. Steeds beschikbaar voor vragen. Prettige mensen om mee samen te werken.

9.0 Dhr. Henk Fuite Sichte 9 26 jul. 2023

Contact verliep uitstekend! Snel afspraken kunnen maken qua foto's en documentatie! Begeleiding vanuit de makelaar was vlot en profesioneel! Bedankt voor de snelle verkoop!

10 Anoniem Voltawerk 47 08 jun. 2023

Enorm fijn contact, de makelaar is zeer deskundig, goed te bereiken en communiceert duidelijk, Van A tot Z goed geholpen!

9.0 Roel de Jong Wylp 22 08 jun. 2023

Contact prima en alles naar tevredenheid goede begeleiding vriendelijke en goede kennis van zaken en snelle reactie

9.0 Dhr. Mark Krol Hjouwerpaed 13 01 jun. 2023

Tijdens de verkoop van onze woning hebben we erg prettig contact gehad met Halbe Boersma. Hij is deskundig en vriendelijk. Heeft ons goed geholpen, aanrader!

Wat is een taxatie?

Een taxatie is het bepalen van een objectieve waarde van een woning, dit gebeurt altijd door een onafhankelijke taxateur. De taxateurs van Varwijk & Sibma bepalen de waarde van een woning door te kijken naar onder andere de ligging van een woning, type woning, diverse oppervlakten en inhouden, technische voorzieningen, staat van onderhoud en de locatie. Door de verschillende opleidingen en actuele kennis van de markt kunnen de taxateurs van Varwijk & Sibma je voorzien van een gevalideerd taxatierapport.

Direct aanvragen

Heb ik een taxatie nodig?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een taxatie nodig hebt. In de meeste gevallen gaat het om één van de onderstaande redenen:

 • Bij het aankopen of verkopen van een woning
 • Voor een hypothecaire financiering
 • Wanneer je in aanmerking wilt komen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
 • Bij overdrachten binnen bijvoorbeeld familie
 • Bij onteigening van je woning
 • Indien de belastingdienst dit wenst
 • Bij echtscheiding

Direct een taxatie inplannen

Wat kost een taxatie?

De meeste taxatierapporten moeten tegenwoordig gevalideerd worden door een onafhankelijk instituut. Wij werken hiervoor samen met het NWWI. Voor deze validatie wordt een bijdrage gevraagd die via ons verrekend wordt. Omdat elke situatie anders is geven wij je graag een vrijblijvende offerte. Bij het opvragen van een offerte verzoeken we je om aan te geven of er sprake is van één of meerdere van de volgende situaties:

 • Moet er een verbouwing meegefinancierd worden?
 • Moeten er energiebesparende maatregelen meegefinancierd worden?
 • Betreft het een taxatie van een nieuw te bouwen woning?
 • Betreft het een appartementsrecht?
 • Betreft het een groot object, bijvoorbeeld een woonboerderij of een gebouw met veel bijgebouwen?
 • Is er geen meetrapport aanwezig van de woning?

Wij rekenen gemiddeld €75,00 inclusief btw per genoemde situatie. Mogelijk is er nog een bijzondere situatie die niet in deze lijst genoemd staat, hiervoor maken wij graag een offerte op maat. Een standaard, gevalideerd taxatierapport leveren wij vanaf €695,- inclusief BTW en bijkomende kosten.

Taxatie Varwijk Sibma
Alles onder één dak
Bij Varwijk & Sibma zorgen wij voor een compleet advies. We hebben specialisten in huis op het gebied van makelaardij, verzekeringen en hypotheken. Doordat alle disciplines onder één dak worden aangeboden, zijn de lijnen kort en kunnen we je op alle vlakken adviseren. Wij werken altijd vanuit jouw belang met een vast team enthousiaste vakspecialisten.
Noflik team
Je bent van harte welkom op ons full-service kantoor. We zijn een laagdrempelig kantoor en nemen graag alle tijd voor je. Bij Varwijk & Sibma zetten we graag net dat ene stapje extra. Waarschijnlijk merk je direct onze Friese nuchterheid op. Bij ons geen 'snelle' makelaars, maar medewerkers die jou betrokken bijstaan tijdens een belangrijk moment in je leven.
Unieke deeldiensten
Minder geld kwijt zijn, maar toch de zaken goed geregeld? Er kunnen diverse situaties voorkomen waarbij het overbodig is een makelaar ‘volledig’ in te schakelen. Met onze unieke deeldiensten kun je profiteren van onze dienstverlening en adviezen, tegen een gereduceerd tarief.

Taxatie van je woning aanvragen?

Melle helpt je graag verder!

Neem via het contactformulier contact met ons op. Wij bellen je vervolgens binnen één werkdag terug om een afspraak in te plannen. Wil je direct contact met ons? Neem gerust telefonisch contact met ons op.

Bezoekadres:
Varwijk & Sibma
Weibuorren 108
9247 BD Ureterp

Back to top

Ook verkopen als een VIP?

Bekijk ons premium pakket!

VIP verkopen