Mijn favorieten

Taxatierapport nodig?


Indien u een woning wilt verkopen of kopen, wilt u graag een reële waarde weten. Bij Varwijk & Sibma Makelaardij kunt u terecht voor een objectieve taxatie. Wij zijn u graag van dienst voor het opmaken een taxatierapport (volgens laatste model van o.a. NVM) welke geaccepteerd wordt door vrijwel alle geldverstrekkers welke in Nederland actief zijn (inclusief gevalideerde rapporten door het NWWI of de Taxateursunie).

 
 

Wat is een taxatie?

Een taxatie is het bepalen van een objectieve waarde van een woning door een onafhankelijke taxateur. De taxateurs van Varwijk & Sibma bepalen de waarde van een woning door te kijken naar o.a. de ligging van een woning, type woning, diverse oppervlakten en inhouden, technische voorzieningen, staat van onderhoud en de locatie. Door de verschillende opleidingen en actuele kennis van de markt kunnen de taxateurs van Varwijk & Sibma u een goed onderbouwde waardebepaling geven.
 

Waar is een taxatie voor nodig?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u een taxatie nodig heeft. In de meeste gevallen gaat het om een van de onderstaande redenen:
  • Bij het aankopen of verkopen van een woning
  • Voor een hypothecaire financiering
  • Indien u in aanmerking wilt komen voor Nationale Hypotheek Garantie
  • Bij overdrachten binnen familie e.d.
  • Bij onteigening van uw woning
  • Voor het bepalen van de huurwaarde bij verhuur
  • Indien de belastingdienst dit wenst
  • Voor het opmaken van jaarrekeningen
Wat kost een taxatie?
De meeste taxatierapporten moeten tegenwoordig gevalideerd worden door een onafhankelijk instituut. Wij werken hiervoor samen met het NWWI of de Taxateursunie. Voor deze validatie wordt een bijdrage gevraagd welke via ons verrekend wordt. Door een forse wijziging in de regelgeving omtrent taxatierapporten per 1 april 2018 zijn wij genoodzaakt om hogere tarieven te hanteren voor de door ons op te maken taxatierapporten. Wanneer er een verbouwing meegefinancierd moet worden, het een appartementsrecht betreft, er energiebesparende maatregelen meegenomen moeten worden en/ of wanneer het een groot object betreft rekenen wij extra kosten door. Dit heeft te maken met de extra werkzaamheden/ handelingen die verricht moeten worden in de genoemde gevallen. Omdat elke situatie anders is geven wij u graag, en vrijblijvend, een offerte. Bij het opvragen van een offerte verzoeken we u aan te geven of er sprake is van een of meerdere van bovengenoemde situaties. Een standaard, gevalideerd, taxatierapport leveren wij vanaf €495,00 inclusief btw en bijkomende kosten.

Heeft u verkoopplannen en wilt u weten wat uw woning kan opleveren? Hiervoor komen wij vrijblijvend en kosteloos bij u langs. Tijdens dit gesprek kunnen we, desgewenst, ook met u bespreken wat Varwijk & Sibma voor u kan betekenen bij de definitieve verkoop van uw woning. Wij kunnen u geen verkoopprijzen garanderen, maar wij willen u met onze taxaties wel meer zekerheid bieden. Niet voor niets staat de slogan; als het om uw zekerheid gaat....hoog bij ons in het vaandel.
Algemene voorwaarden

Op al onze werkzaamheden zijn de algemene voorwaarden van de NVM van toepassing, tenzij daar (uitdrukkelijk) vanaf is geweken in de opdracht tot dienstverlening.

De algemene voorwaarden kunt u hier downloaden/ inkijken:
Algemene Consumentenvoorwaarden NVM versie februari 2015
Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers versie februari 2011


Tevens hanteren wij de erecode van de NVM, deze kunt middels onderstaande link eveneens inkijken/ downloaden:
Erecode NVM