Mijn favorieten

Inruilen van uw woning mogelijk


Bij een aantal woningen uit het woningaanbod van Varwijk & Sibma is het mogelijk om uw huidige woning in te ruilen op de 'nieuwe' woning. Feitelijk komt het erop neer dat de verkoper van de betreffende woning uw woning koopt en u de zijne; ruilen zonder gesloten portemonnee!

 

 
Recent hebben wij meerdere transacties op deze manier 'vlot kunnen trekken'. Hierbij kijken wij niet alleen naar 1 op 1 ruil maar betrekken wij er, indien nodig, meer woningen bij. Regelmatig is het zo dat wij hierdoor woningen verkopen die 'stil' in de verkoop stonden. Een van de meest unieke woningruilen heeft kortgeleden in Ureterp plaatsgevonden. Bij deze ruil hebben wij maar liefst 4 woningen van eigenaar kunnen laten wisselen. Dit kwam omdat wij op de hoogte waren van de woonwensen van woningen die nog niet in de verkoop stonden. Door dit te 'matchen' konden we in een keer Dokter Prakkenleane 44, Kruslings 9, Kulens 14 en Wylp 34 verkopen. Daarbij hebben Kruslings 9 en Kulens 14 niet actief in de verkoop gestaan! Dat het een unieke ruil betrof blijkt o.a. wel uit onderstaand artikel in de Leeuwarder Courant.
 

Het voordeel voor u is dat u niet met dubbele woonlasten komt te zitten en direct duidelijk hebt omtrent uw eigen woning. De verkoper(s) hebben uiteraard de vrijheid om wel/ niet met u zaken te doen, dit zal van meerdere factoren afhangen. Zo wil een aantal opdrachtgevers een specifieke woning inruilen; bijvoorbeeld om kleiner te gaan wonen. Het kan ook zo zijn dat de verkopers op deze manier de verkoop willen stimuleren. U mag vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden!
 

 


De volgende woningen doen mee:

 

->>   U kunt hier klikken voor het complete overzicht  <<-Tevens nog een 'stille' optie:

 
  • - Fraaie, vrijstaande woning in Ureterp (in de 'stille' verkoop). Wil ruilen met een (recente) 2/1 kapwoning in Ureterp


Verder mag u altijd informeren of de eigenaren van een bepaalde woning mogelijk belangstelling hebben voor ruil, wij weten ook van een aantal mensen dat ze hier belangstelling voor hebben zonder dat ze het in de publiciteit willen brengen

Recent is deze 'actie' ook geslaagd bij de verkoop van o.a. Wylp 39 te Ureterp, De Petten 8 te Marum, Parkweg 15 te Opende en Berberkrud 3 te Buitenpost. Uiteindelijk hebben meerdere partijen een nieuwe woning 'gekregen' zonder de onzekerheid omtrent hun 'oude' woning. Ook hebben wij een aantal zogenoemde 'cirkelverkopen' gerealiseerd. Starter koopt van doorstromer, doorstromer van senior en senior koopt starterwoning. Dit is ook gerealiseerd als 'treintje'; op het moment dat de starterwoning verkocht was, gingen de andere transacties ook door.

We moeten creatief zijn in deze tijden!