Je eerste huis kopen

Het kopen van je eerste huis, dat is altijd spannend! Wij begrijpen als geen ander dat je er heel veel zin in hebt, maar er op bepaalde momenten ook een beetje tegenop kunt kijken. Er komt veel informatie op je af en een woning kopen is een grote uitgave. Om je met een gerust gevoel het koopproces in te laten gaan, bieden we jou alle informatie en hulp die je nodig hebt. Onafhankelijk advies en ontzorging van A tot Z, daar staan wij voor. Wij zorgen ervoor dat je goed geïnformeerd bent, zodat je een hypotheek kunt afsluiten die past bij jouw wensen en voorwaarden. Laat het regelwerk maar aan ons over, zodat jij met een gerust gevoel je eerste woning kan kopen.

Wij ondersteunen je volledig bij deze grote aankoop. Dat begint bij vragen als:

  • Wat kan en wil je lenen?
  • Hoeveel spaargeld kan en wil je inleggen?
  • Wat is het verschil tussen een startershypotheek en een starterslening?
  • Kan ik een hypotheek krijgen met studieschuld?
  • Ik heb geen vast contract, kan ik toch een hypotheek krijgen?

Wij vertellen je graag meer over deze belangrijke stappen en staan klaar om al je vragen hierover te beantwoorden.

Meer informatie

Eerste huis kopen

Hypotheekadvies voor jou

Persoonlijk
Wij bieden jou de best passende hypotheek. Bij ons zijn er geen kleine lettertjes. Jij kunt straks zorgeloos wonen in jouw droomhuis mét financiële rust. Wij geven je een persoonlijk advies, hoe je situatie ook is.
Onafhankelijk
Ons advies is 100% onafhankelijk. Wij zijn niet gebonden aan bepaalde hypotheekverstrekkers. Kies je voor een bepaalde geldverstrekker op basis van jouw wensen en eisen, is deze keuze volledig aan jou. e
Deskundig
Onze hypotheekadviseurs hebben jarenlange ervaring in het vak en houden hun kennis op peil met opleidingen en trainingen. Altijd op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen vinden wij heel normaal!

Goede voorbereiding

Dat het nu de tijd is om een volgende stap te zetten en dat je een woning wilt kopen, heb waarschijnlijk je goed overgedacht. Het kopen van jouw eerste woning is voor veel mensen een grote en belangrijke stap. Wij willen dan ook dat jij later met een glimlach terug terugkijken op deze gebeurtenis.

Ben je niet helemaal zeker van alle zaken die komen kijken bij het kopen van jouw eerste huis? Geen probleem! Wij zijn graag onderdeel van het proces naar jouw eerste huis. Wij helpen jou met het kiezen van de juiste hypotheek, en alle aspecten die hier mee te maken hebben. Weet jij tot nu toe nog vrij weinig over hypotheken? Dat is heel logisch. Wij werken dagelijks met hypotheken, waardoor wij jou hier optimaal in kunnen ondersteunen.

Plan een vrijblijvende afspraak

Wat kost het?

Een hypotheek die bij jou past, daar kun je op vertrouwen met hypotheekadvies van Varwijk & Sibma. Met het advies van onze adviseurs weet je zeker dat je maandelijks niet te veel betaalt, maar dat je hypotheek wel voldoet aan al je wensen en voorwaarden. Bovendien weet je precies wat je kunt lenen. Uiteindelijk bespaar je met ons advies maandelijks geld omdat je erop kunt vertrouwen dat de hypotheek past bij jouw situatie. We vertellen je graag meer over onze tarieven in een vrijblijvend gesprek. Zo weet je na het gesprek direct waar je aan toe bent en welke zaken allemaal binnen de tarieven vallen.

Hoe sluit ik een hypotheek af?

1 Op zoek naar jouw woning
Om te beginnen is het verstandig om je goed te oriënteren. Hoeveel kan ik lenen? Wat worden mijn maandlasten? Een hypotheekadviseur kan je helpen bij de oriëntatie en al jouw vragen hierover. Wanneer je antwoord heb op al je vragen, ga je op zoek naar een woning. Heb jij je droomhuis gevonden? Dan beginnen de onderhandelingen.
2 Hypotheek regelen
Wanneer het bod is geaccepteerd, wordt er een koopcontract opgesteld. Nu is het tijd om de hypotheek voor je huis te regelen. Dit doe je samen met een hypotheekadviseur. Bespreek welke hypotheekverstrekker het beste past bij jouw situatie, hoe lang je de hypotheekrente vast wilt zetten. Hierna vul je de documenten aan die nodig zijn voor een hypotheekaanvraag.
3 Hypotheekofferte tekenen
Wanneer alle documenten aangeleverd zijn, schrijft je hypotheekadviseur een adviesrapport en neemt alle documenten door. Wanneer de hypotheekverstrekker akkoord geeft op alle documenten, ontvang je de hypotheekofferte. Na het tekenen van de offerte duurt het een paar dagen voor je de hypotheek passeert.

Meer informatie over jouw eerste huis kopen?

Ga in gesprek met onze hypotheekadviseur. Eise helpt je graag, zodat jij met een gerust gevoel een goede start maakt op de woningmarkt.

Plan hier een kennismaking

Wat kan jij maximaal lenen in 2022?

Heb jij al (grote) plannen voor het jaar 2022? Als het kan, zou je dan een huis willen kopen? Als je verhuisplannen maakt, is het belangrijk te weten hoeveel je maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Je maximale hypotheek is afhankelijk van een aantal regels. In deze blog lees je alle regels die van invloed zijn op je maximale hypotheek voor 2022.

28 jan. 2022 Meer lezen

Risico's lage rente

De hypotheekrente is historisch laag. Wil je binnenkort een huis kopen en een hypotheek afsluiten, dan is dat natuurlijk ideaal. Toch brengt de lage hypotheekrente ook risico’s met zich mee. Wat zijn deze risico’s en wat merk je hiervan in je dagelijks leven?


24 sep. 2021 Meer lezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bezoekadres:
Varwijk & Sibma
Weibuorren 108
9247 BD Ureterp

Back to top