Van aanvragen tot afsluiten

Wil jij een lening afsluiten voor jouw woning? Misschien koop je binnenkort een huis en heb je hiervoor een hypotheek nodig. Of denk je na over een nieuwe lening, omdat de rentevaste periode van je huidige lening bijna afloopt? Wat de reden ook is, onze hypotheekadviseur staat je bij met een gedegen en onafhankelijk advies. We vertellen je graag meer over hoe wij te werk gaan en wat je van onze dienstverlening kunt verwachten. Ook zelf moet je over een aantal dingen gaan nadenken, zoals:

 • Wat is de hoogte van het bedrag dat ik wil lenen?
 • Voor een lening betaal je iedere maand. De rente is niet bij iedere bank en verzekeraar hetzelfde.
 • De lening niet je terugbetalen. Dit kan op verschillende manieren, ook daar moet je goed over nadenken.
 • Soms is het verstandig om een verzekering af te sluiten bij een lening.

Voor al je hypotheekvragen kun je in gesprek met onze hypotheekadviseur.

Direct een gesprek inplannen

Stap 1 - Jouw persoonlijke situatie

We beginnen met je persoonlijke situatie. Want pas als we je persoonlijke situatie goed kennen, kunnen we een goed financieel advies geven. Samen met jou beantwoorden we bijvoorbeeld de volgende vragen:

 • Wat weet je al over mogelijke financiële oplossingen? En wat is je ervaring hiermee?
 • Wat wil je en kun je betalen?
 • Hoeveel zekerheid wil je?
 • En hoeveel risico kun je en wil je nemen?

Stap 2 - Advies financiële oplossing

Nadat we je persoonlijke situatie en wensen in beeld hebben gebracht en een beeld hebben van jou als klant, analyseren we dit klantbeeld. Je krijgt een financiële oplossing die aansluit bij uw situatie en wensen. Uiteraard is de oplossing voor iedereen anders. We zorgen voor een advies op maat.

Stap 3 - Welke aanbieder past bij jou?

Nadat we hebben bekeken welke financiële oplossing het beste aansluit bij je situatie en wensen, gaan we op zoek naar een passend product. Om een geschikt aanbod te vinden, vergelijken we een beperkt aantal hypotheken met elkaar. We bekijken welke hypotheken passen bij jou en je situatie. Wij werken bij voorkeur met een aantal aanbieders samen.

Ook is het mogelijk om een verzekering af te sluiten bij de hypotheek. Ook hiervoor vergelijken we een beperkt aantal verzekeringen met elkaar. We bekijken welke verzekeringen passen bij jouw situatie. Wij werken bij voorkeur met een aantal aanbieders samen.

Stap 4 - Keuze maken

Nadat wij je advies hebben gegeven, is de beslissing aan jou. Als je wilt, kunnen wij ervoor zorgen dat je de contracten krijgt en regelen wij alles omtrent het oversluiten van de hypotheek. Onze adviseurs regelen het graag voor je.

Stap 5 - Checken of het goed gaat

Het contract loopt vaak lang door. Nadat je het contract hebt getekend, kan je persoonlijke situatie veranderen. Mogelijk past het product in de toekomst niet meer bij je persoonlijke situatie. Het is belangrijk om te weten dat je tijdens de looptijd van het contract recht hebt op informatie over onder andere belangrijke wijzigingen in het product.

Let op!
Wat financiële dienstverleners voor je kunnen doen nadat je het contract hebt, kan heel erg verschillen. Spreek daarom goed af wat hij doet en wat hij niet doet. En hoeveel dat kost.

Wij kunnen, naast de wettelijke verplichtingen die wij al hebben, onderhoudsactiviteiten voor je verrichten nadat het contract is afgesloten. Bespreek met ons wat wij voor je kunnen doen.

De kosten worden apart in rekening gebracht via een vast tarief of een uurtarief.

Plan een afspraak

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Maandlasten gaan omlaag
 • De vergoeding voor vroegtijdig aflossen die je moet betalen is fiscaal aftrekbaar
 • Je kunt de hypotheekrente voor langere tijd vastzetten
 • Nadelen
 • Je moet een oversluitboete betalen
 • Als je de vergoeding meeneemt in je nieuwe hypotheek is de rente over dit gedeelte niet aftrekbaar
 • Lager belastingvoordeel omdat je minder rente betaalt
 • Is oversluiten verstandig?
  Of oversluiten verstandig is, hangt volledig af van jouw situatie. Daarom gaan we graag met je in gesprek, zodat we jou hierin kunnen voorzien van een eerlijk advies!

  Contact opnemen

  Ga in gesprek met onze hypotheekadviseur Eise, hij helpt je graag! Bel, mail of vul onderstaande formulier in, dan nemen wij binnen 1 werkdag contact met je op!

  Het begint met een afspraak

  De koffie staat klaar. Wij helpen je graag om te kijken of je hypotheek beter kan, maar we vertellen het je ook eerlijk als de kosten niet opwegen tegen het voordeel van de lagere rente. Onafhankelijk en eerlijk advies, daar staan én gaan we voor.

  Vul hier je gegevens in

  Bezoekadres:
  Varwijk & Sibma
  Weibuorren 108
  9247 BD Ureterp

  Back to top

  Ook verkopen als een VIP?

  Bekijk ons premium pakket!

  VIP verkopen