Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Binnenwei 14 in Siegerswoude 9248 KW

Binnenwei 14

9248 KW Siegerswoude
Verkocht

Omschrijving

Verkoop bij inschrijving

Het college van kerkrentmeesters van de Protestantse gemeente It Keningsfjild gaat dit object per inschrijving verkopen.

Omschrijving object

Het (voormalige) kerkgebouw met ondergrond erf en tuin. Kadastraal bekend als gemeente Ureterp, sectie E, nummer 1057 en 1060, gezamenlijk groot 10 are en 30 centiare (1.030 m2).
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1949 Woonoppervlakte 101 m² Aantal kamers 2
Lees meer

Omschrijving

Verkoop bij inschrijving

Het college van kerkrentmeesters van de Protestantse gemeente It Keningsfjild gaat dit object per inschrijving verkopen.

Omschrijving object

Het (voormalige) kerkgebouw met ondergrond erf en tuin. Kadastraal bekend als gemeente Ureterp, sectie E, nummer 1057 en 1060, gezamenlijk groot 10 are en 30 centiare (1.030 m2).

Bestemming

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ van de gemeente Opsterland is van toepassing. Binnen dit bestemmingsplan heeft dit perceel de bestemming ‘Maatschappelijk’ (artikel 10) en de dubbelbestemming ‘waarde-archeologie’ (artikel 26).

Binnen het bestemmingsplan is geen ruimte om de bestemming van het perceel te wijzigen. De gemeente is in principe wel bereid om mee te denken in een oplossing voor een nieuwe functie van het gebouw. Hiervoor zal een nieuw (postzegel) bestemmingsplan worden gemaakt. In het algemeen geldt voor het buitengebied dat landschappelijke, natuur en cultuurhistorische waarden moeten worden gerespecteerd.

Het postzegelbestemmingsplan is een nieuw bestemmingsplan dat door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Mogelijk dat de procedure hierdoor wat langer kan gaan duren. ‘Wonen’ al dan niet met ‘huisgebonden beroepen’ en ‘kleinschalige bedrijven’ zullen waarschijnlijk geen problemen opleveren m.b.t. een (eventuele) wijziging van de bestemming. Ontwikkelingen die grote invloed hebben op de omgeving, bijvoorbeeld door veel verkeersaanloop, zullen niet toegestaan worden.

Het hoofdgebouw mag vergroot worden tot 150 m2 (doortrekken dakvlak) en er mag tot 150 m2 bijgebouwd/ aangebouwd worden. Uiteraard moeten deze bebouwingen wel voldoen aan de diverse voorschriften en dient er een omgevingsvergunning voor aangevraagd te worden.
Inschrijvers wordt gevraagd de gewenste bestemming aan te geven op het inschrijfformulier. Alvorens er gegund gaat worden zal de gewenste bestemming bij de gemeente getoetst worden op haalbaarheid. Hieraan kunnen nog geen rechten worden ontleend.

Geschiedenis van het object

De eerste kerk van Siegerswoude was gewijd aan Jakobus de Meerdere en stond op de begraafplaats van Siegerswoude aan de Beakendyk, zo'n 300 m zuidelijker dan de huidige kerk. Het gebouw stond hiermee enigszins uit het gelid, vergeleken met de bebouwing van Siegerswoude aan de Binnenwei. De kerk zou uit de eerste helft van de 13e eeuw stammen, al wordt de kerk op basis van hergebruikte kloostermoppen ook wel op eind 15e of begin 16e eeuw gedateerd.

In 1909 werd de kerk afgebroken en op de fundamenten werd een heg geplant om zo de contouren van de kerk zichtbaar te maken. Binnen deze heg werd de zogenaamde levensboom geplant en verrees een baarhuisje, opgetrokken uit kloostermoppen, met boven de ingang een ingemetselde steen waarop het jaartal 1914 staat vermeld.

In 1910 werd een vervanger gebouwd, nu direct aan de Binnenwei. Deze kerk brandde af in 1941.

In 1949 werd op dezelfde plek een kleine, eenvoudige en torenloze zaalkerk met rondboogvensters gebouwd naar het ontwerp van Jo Vegter.

Procedure

De inschrijfformulieren en verkoop-/ inschrijfvoorwaarden zijn tijdens de Open Huizen Dagen beschikbaar of af te halen bij Varwijk & Sibma (vanaf eerste Open Huis). Biedingen kunnen tot uiterlijk vrijdag 23 november 2018, 16.00u ingeleverd worden bij Varwijk & Sibma (persoonlijk overhandigen aan een van de personeelsleden), Weibuorren 108 te Ureterp. Aansluitend zullen de enveloppen geopend worden, onder toezicht van de verkoper en de notaris. Binnen vijf werkdagen zal de verkoper bekendmaken of en aan wie het object gegund wordt. Leden (voor 1 juli 2018) van de Protestantse gemeente It Keningsfjild krijgen de voorkeur, binnen bepaalde marges, boven niet-leden.

Kijkdagen
- Zaterdag 6 oktober 2018 van 11.00 uur tot 15.00 uur (landelijke Open Huizen Dag)
- Vrijdag 19 oktober 2018 van 16.00 uur tot 18.00uur
Overdracht Status Verkocht Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning eengezinswoning Type woning vrijstaande woning Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1949 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 101 m² Perceeloppervlakte 1030 m² Inhoud 610 m³ Aantal kamers 2 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Geen isolatie Verwarming Gaskachels Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Parkeergelegenheid Garage Geen garage Dak Soort dak zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Kerkgebouw Huidige bestemming Maatschappelijk Kadastrale gegevens Gemeente Ureterp Sectie E Perceelnummer 1060 Oppervlakte 80 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Ureterp Sectie E Perceelnummer 1057 Oppervlakte 950 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Doorsturen naar bekende


Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.